Beschrijving

Deze boerderijwoning is ideaal als u ruim wonen wilt combineren met het karakter van weleer. Het is heel goed mogelijk om hier “thuis werken” gemakkelijk vorm te geven. Het woonhuis is goed en degelijk gerenoveerd en herbergt nog vele karakteristieke elementen. De woning is eenvoudig levensloopbestendig te maken. Een prima woonplek op een ruime locatie waarbij u volop kunt genieten van de ”grandeur van toen” en toch heel comfortabel én ruim kunt wonen!
U woont er dicht bij de voorzieningen met Station Horst-Sevenum op korte afstand. Een goede locatie om uw woonwensen om te zetten in werkelijkheid!   
Boerderijwoning met een vleugje strak, industrieel en ruimte…

Indeling

Deze karaktervolle boerderijwoning PastoorDebeijestraat 30 is in 1932 gebouwd als boerderij d’n Homberg. Een hoog stuk grond in de omgeving. Deze boerderij fungeerde tot de jaren’80 als gemengd bedrijf van de familie Geurts; grondlegger van deze locatie. 
Tot enkele jaren geleden zijn er vele plannen gemaakt om deze locatie in Hegelsom te behouden en te gebruiken voor woningen. Dit is gelukt met de input van ontwikkelaars en aannemer welke in de kracht van dit markante gebouw geloven.
De boerderij is omgevormd tot vier woningen met een flinke woonruimte en tuin. Het karakter van de boerderij is aan de buitenzijde geheel intact gebleven. Het ontwerp is gebaseerd op de al bestaande openingen van schuurdeuren en ramen. Daarna is de boerderij aan de binnenzijde grotendeels gestript en verbouwd tot ruime en luxe uitgevoerde woonhuizen. Het dak is vervangen en er zijn geheel nieuwe binnenmuren en woning-scheidende wanden opgetrokken. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd. (A-label). 

Kadastraal bekend: Gemeente Horst sectie M nummer 3218 groot 580 m2. De woning met royale achtertuin is gelegen op een ruime locatie aan de toegangsweg van Hegelsom. U woont er op een kleine 10 minuten van het bus,- en treinstation, en toch in de kern van Hegelsom met de trotse haan op de rotonde. In en rondom Hegelsom zijn diverse landmarks in de vorm van letters welke samen “Hegelsom” vormen”. Dit staat voor een krachtige identiteit! U kunt er heerlijk wandelen en genieten van de natuur in het nabij gelegen natuurgebied “het Ham”. De A73 is in 5 minuten te bereiken. Het basisonderwijs is op enkele minuten loopafstand gelegen. Het voortgezet onderwijs en overige voorzieningen zijn in Horst in voldoende mate aanwezig. In de omgeving zijn diverse sportvoorzieningen en jeugdclubs actief. Het wonen én leven is er aangenaam. Centrum Horst is zo’n 7 minuutjes fietsen… wel zo makkelijk!

Constructie en materialen
• bouwjaar  			: 1932, totaal verbouwd in 2021
• begane grond vloer 	: geïsoleerde betonvloer 
• 1e verdiepingsvloer 	: betonnen vloer 
• wanden  			: buitenspouwblad; baksteen   
                    : binnen spouwblad; steen aangebracht met spouw en isolatie.
• dak  	            : zadeldak, houten spanten en houten gordingen. Het dak is geïsoleerd met isolatieplaten en met gebakken pannen gedekt. 
• kozijnen  	        : De buitenkozijnen zijn uitgevoerd in aluminium met HR++ glaswerk. De binnen kozijnen zijn uitgevoerd in hout met houten deuren. 
• isolatie  			: HR ++ glaswerk, dubbele spouw en spouwisolatie 7 cm pirplaten
 vloerisolatie, dakisolatie 14 cm pirplaten. 
• inhoud  			: woonhuis; 645 m3 
• woonoppervlakte 	: 176 m2 
• verwarming     	: Karbonik vloerverwarming, verwarming middels vloerverwarming in alle vertrekken op de begane grond en verdieping. 
                     De temperatuur is per vertrek in te stellen. Warm tapwater is via de boiler beschikbaar. De installatie is op zolder geplaatst.

Indeling begane grond    
woonkamer (43 m2)
De woonkamer is met recht een doorzonkamer te noemen. De begane grond is voorzien van een geheel doorlopende pvc vloer. De houten staanders en balken van de voormalige hooizolder zijn volledig in het zicht gelaten. De robuuste uitstraling van weleer is behouden! Een mooie plek om te genieten! Vanuit de woonkamer is de verdieping middels een stalen trap met beukenhouten treden bereikbaar. Tevens toegang tot de naast gelegen werkkamer en hal met toilet. Aan de achterzijde is er toegang tot de berging.

keuken (18 m2)
Deze ruime keuken is ingericht met een strak vormgegeven aanbouwkeuken en een Keraliet blad, spoelbak, combi oven-magnetron, inductiekookplaat, afzuigkap en koelkast. Er is voldoende plek voor een eettafel. 

bijkeuken (4 m2)
Deze ruimte dient als opslagruimte en plaats voor wasmachine en droger.

hal (6 m2)
De hal is eveneens voorzien van een pvc vloer. Toegang toilet en meterkast. Het toilet is voorzien van een hangcloset en fonteintje. Tevens bevindt zich hier ook de garderobe. 
De meterkast is voorzien van een schakelkast met voldoende groepen.

werk/slaapkamer (13 m2)
De slaap/werkkamer is ruim en ideaal als werkplek in te richten. Tevens is hier een kast voor opslag onder de trap. 


Indeling 1e verdieping
Overloop (3 m2)
De overloop is ruim opgezet en toegang tot de drie slaapkamers en badkamer. Tevens is er een vaste trap naar de zolder.

badkamer (9 m2) 
De badkamer is geheel betegeld en voorzien van brede wastafel, douche, toilet. 

slaapkamers (12 m2, 15 m2 , 15 m2)
De royale slaapkamers zijn voorzien van een pvc vloer en verstelbare dakramen. De balkconstructie is waar mogelijk in het zicht gelaten, waardoor het karakter wordt versterkt.

zolder 
Deze ruimte kan worden gebruikt als werkplek of als opslagruimte.

Tuin 
De achtertuin, op het Zuiden georiënteerd, is reeds compleet ingericht met een ruim terras en genoeg ruimte voor gazon en borders. Er zijn Beukenhagen aangeplant welke passend zijn bij de boerderij. Aan de voorzijde is de toegang middels de verharde oprit met voldoende ruimte om te parkeren.

Kenmerken