Beschrijving

Hoofdstraat 6 Lottum, half vrijstaande woning.. met aanbouw, tuinkamer en een wel heel ruime tuin!
In de kern van Lottum en rustig wonen... gewoon ervaren!

Indeling

HALF VRIJSTAAND WOONHUIS, MET AANBOUW, BERGING EN TUIN 
Deze woning is gelegen binnen de kern van Lottum. Lottum is van oudsher een “rozendorp” en kent redelijke voorzieningen. De basisschool is op circa 400 meter afstand gelegen; het wonen is er aangenaam. Tevens zijn er voldoende mogelijkheden op sociaal, cultureel en sportief gebied. Zeer goede aansluiting via A73 en A67. Horst is in 10 autominuten bereikbaar, Venlo en Venray zijn 15 autominuten verwijderd. Richting Horst is het Schuitwater met het Broekhuizer Brook gelegen,     terwijl de meanderende Maas aan de Oostzijde een prachtige corridor vormt in een natuurlijke omgeving. De Maas met de uiterwaarden, kasteeltje de “Borggraaf”, en natuurgebied het Schuitwater met een zeer mooi afwisselend landschap, liggen op loopafstand. De omgeving is geweldig om er te voet of met de fiets op uit te trekken. Lottum is gelegen tussen de Oostelijk gelegen Maas en de Peel en maakt deel uit van de uitgebreide gemeente Horst aan de Maas, welke uit 16 kernen en 43000 inwoners bestaat.

Algemeen
Het woonhuis is aangesloten op alle nutsvoorzieningen. De woning met aanbouw is in goede conditie. Het betreft een woonhuis welk in de jaren ’80 is gebouwd met een zeer goed woongenot. In de afgelopen jaren zijn er diverse aanpassingen gedaan. Het is er aangenaam wonen; ideale gezinswoning met flinke tuin! 
Deze woning is gelegen binnen de kern van Lottum. Lottum is van oudsher een “rozendorp” en kent redelijke voorzieningen; De basisschool is op circa 400 meter afstand gelegen; het wonen is er aangenaam. Tevens voldoende mogelijkheden op sociaal, cultureel en sportief gebied. Zeer goede aansluiting via A73 en A67. Horst is in 10 autominuten bereikbaar, Venlo en Venray zijn 15 autominuten verwijderd. Richting Horst is het Schuitwater met het Broekhuizer Brook gelegen,         terwijl de meanderende Maas aan de Oostzijde een prachtige corridor vormt in een natuurlijke omgeving. De Maas met de uiterwaarden, kasteeltje de “Borggraaf”, en natuurgebied het Schuitwater met een zeer mooi afwisselend landschap, zijn heel mooi en rustgevend. U loopt er zo naar toe!. Lottum is gelegen tussen de     Oostelijk gelegen Maas en de Peel en maakt deel uit van de uitgebreide gemeente Horst aan de Maas, welke uit 16 kernen en 43000 inwoners bestaat.

Begane grond.
Toegang via de hal met meterkast, toilet, toegang naar de woonkamer. De woonkamer (30 m2) in Z-vorm is voorzien van veel lichtinval. De woonkamer en keuken zijn één geheel. Aan de achterzijde De keuken (8 m2) is uitgevoerd met een kunststof aanbouwkeuken met apparatuur. Vanuit de keuken bereikt u de aangebouwde bijkeuken met opstelling wasmachine en droger. Doorgang naar de recent gerealiseerde tuinkamer, welke voorzien is van een volledig te openen glazen pui. Een heerlijke plek om te verblijven!

1e verdieping.
Middels stalen trap te bereiken, toegang badkamer en slaapkamers. Vanuit de overloop is er tevens toegang tot de 2e verdieping middels verstelbare trap.
De slaapkamers zijn 11 m2, 11 m2 en 12 m2. Deze zijn voorzien van laminaat vloerbedekking en rolluiken. De geheel betegelde badkamer (5 m2) is voorzien van inloopdouche, toilet en wastafel. 

2e verdieping.
Toegang via vaste trap vanuit de overloop. Deze ruimte wordt als bergzolder gebruikt. 

Tuin.
Deze is aan de voorzijde én aan de achterzijde van de woning gelegen. U kunt er genieten in de zeer ruime en gezellig ingerichte achtertuin. U kunt er zitten onder de overkappingen of juist genieten van de zon op deze op het westen gelegen achtertuin! Al vroeg in het voorjaar is de recent gerealiseerde tuinkamer met aansluitend terras een hele mooie plek… én met een hele goede privacy!                                                         Toegang via de ruime oprit tot de garage en terras met tuin.

Constructie en materialen
• bouwjaar  			: 1975
• vloer begane grond	: beton vloer
• vloer 1e verdieping 	: beton vloer 
• vloer 2e verdieping	: houten vloer
• wanden  			: buitenspouwblad; baksteen, binnenspouwblad; baksteen 
• kozijnen  	        : De buitenkozijnen zijn uitgevoerd in overwegend hout met thermopane glas en rolluiken. Op de verdieping is enkel glas toegepast.
• inhoud  			: woonhuis 385 m3 
• oppervlakte perceel	: 430 m2
• woonoppervlakte 	: 110 m2  overig 8 m2
• cv-installatie 	    : Remeha HR-combi ketel, verwarming middels radiatoren 2013
• dak				: zadeldak, beschoten met vezelplaat en gedekt met betonpannen. Aan binnenzijde geïsoleerd 
• garage			    : halfsteens opgetrokken, dak wordt gedragen door houten balken en is beschoten met houtwol cement platen. 
                     Deze garage is bitumineus gedekt. Toegang via loopdeur en metalen kantelpoort.

Kenmerken