Verkocht onder voorbehoud

Verkocht onder voorbehoud: Heugemerstraat 223A, 6229 AP Maastricht

€ 275.000,- k.k.
€ 2.864,58/m2
Type object Woonhuis, eengezinswoning, half vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 115 m²
Woonoppervlakte 96 m²
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht onder voorbehoud

Notitie

Algemeen

MAASTRICHT (Heugem) – Charmant huis op fijne centrale woonplek met o.a. omsloten cour, woonkamer en-suite, kelder, 3 slaapkamers en een studeerkamer. Het huis is gelegen in de historische kern van Heugem, op 5 minuten fietsafstand ten zuidoosten van het stadscentrum van Maastricht en het MUMC+. 

Als je het oude centrum via de Heugemerstraat in komt rijden valt deze vooroorlogse woning direct... Meer informatie
 • Kenmerken

  Alle kenmerken
  Type object Woonhuis, eengezinswoning, half vrijstaande woning
  Bouwjaar 1870
  Status Verkocht onder voorbehoud
  Aangeboden sinds Vrijdag 14 oktober 2022
 • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 62687/6462686
Vraagprijs € 275.000,- k.k.
Status Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Vrijdag 14 oktober 2022
Laatste wijziging Woensdag 15 maart 2023
Bouw
Type object Woonhuis, eengezinswoning, half vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1870
Type dak Zadeldak
Isolatievormen Dakisolatie, Dubbel glas
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 115 m²
Woonoppervlakte 96 m²
Inhoud 332 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 3 (en 1 kelder)
Aantal kamers 7 (waarvan 3 slaapkamers)
Locatie
Ligging In woonwijk
Tuin
Type Patio
Hoofdtuin Ja
Staat Normaal
Energieverbruik
Energielabel D
Uitrusting
Warm water CV-ketel
Badkamervoorzieningen Douche, Ligbad, Toilet, Wastafel
Heeft kabel-tv Ja
Tuin aanwezig Ja
Heeft schuur/berging Ja
Heeft een dakraam Ja

Beschrijving

MAASTRICHT (Heugem) – Charmant huis op fijne centrale woonplek met o.a. omsloten cour, woonkamer en-suite, kelder, 3 slaapkamers en een studeerkamer. Het huis is gelegen in de historische kern van Heugem, op 5 minuten fietsafstand ten zuidoosten van het stadscentrum van Maastricht en het MUMC+. 

Als je het oude centrum via de Heugemerstraat in komt rijden valt deze vooroorlogse woning direct op door haar naar voren springende witte gevel met groene luiken. De links naastgelegen poort welke nieuwsgierig maakt naar wat er zich daar achter bevindt. Eenmaal achter de poort sta je op de bloemrijke cour van ca. 40 m² met overkapping en berging.

De entreedeur op de cour geeft toegang tot de woning. Aan weerskanten van het centraal gelegen halletje met trapopgang vind je de deuren naar de gesloten keuken (ca. 8 m²) en de woonkamer (28m2). De keuken heeft een moderne keukenopstelling en een deur naar de ondergelegen gewelfde kelder (ca. 18 m²) met ca. 160cm hoogte (kan verdiept worden).
De woonkamer met en-suite eetkamer heeft een sfeervolle originele Spaanse tegelvloer met motiefinleg en schouwen waar een houtkachel geplaatst zou kunnen worden. De originele schuifdeuren tussen de eet- en woonkamer zijn nog in tact. Het 2,7 meter hoge plafond versterkt het ruimtelijke gevoel, terwijl de ruimte besloten en warm aanvoelen. 

Op de eerste verdieping bereik je via de overloop twee lichte slaapkamers (ca. 9 m² en ca. 11,5 m²). De grootste is voorzien van een schuifdeurenkast. De gezellige badkamer heeft een dakkapel, 2-persoons ligbad, douchecabine, toilet en wasmeubel (ca. 8 m²). Er is ook een werkkamer (ca. 6 m²) met trap naar de zolderverdieping.
De vloeren en de schuine kap van de zolderverdieping zijn volledig geïsoleerd en met hout afgewerkt. Het heeft twee dakramen op het zuiden waardoor deze zolder bijzonder geschikt is als derde slaapkamer (ca. 12 m²). 

Het overkapte gedeelte van de cour kan redelijk eenvoudig worden omgetoverd tot een overdekte loungeplek met buitenkeuken om van de middag tot de late avondzon te genieten (voor impressies kijk op http://www.bit.ly/Heugemerstraat223a ).
Alle aansluitingen zijn reeds aanwezig. De naastgelegen ruimte wordt nu als schuur gebruikt, maar kan ook worden verbouwd tot kantoor- of praktijk aan huis of als witgoedruimte.

Enkele technische details:
Het totale woonoppervlakte is ca. 96 m², de inhoud is ca. 332 m³ en het perceel is groot 115 m². De gasgestookte cv-ketel is eigendom, bouwjaar 2011 en is in een kast op zolder weggewerkt. De woning wordt verwarmd met radiatoren. Het hoofddak is op het zuiden gelegen en uitstekend geschikt voor zonnepanelen. De woning heeft momenteel Energielabel D, geldig tot 10-10-2032.

OMGEVING
De woning is rustig gelegen aan de Heugemerstraat in de historische kern van Heugem met vergunningsvrije parkeervoorzieningen en bushalte (lijn 5) in de straat. De bereikbaarheid van de uitvalswegen van en naar Maastricht is heel goed.
De wijk Heugem is gelegen tussen de Maas en de A2 en ten zuidoosten van Maastricht op ca. 15 minuten fietsen vanaf het centrum van Maastricht. De wijk Randwyck, met onder meer het MUMC+ (AzM) en het Provinciehuis en het MECC ligt aan de noordkant van Heugem.
Alle gewenste voorzieningen voor dagelijks nut zijn in de buurt gelegen zoals diverse winkels (winkelcentrum De Beente), sportterreinen voor voetbal (RKHSV / DBSV Red Socks) en tennis / jeu de boulle (LTV Heugem), 3 basisscholen, kinderopvang, buurtcentrum de Klaekeburg. De wijk Heugem is volgens haar inwoners dan ook één van de meest aantrekkelijke wijken nabij het centrum van Maastricht om te wonen vooral vanwege de historische kern, het goede woonklimaat, strategische ligging, aanwezige voorzieningen en prettige sfeer.

OPLEVERING
In de huidige staat, enkele roerende zaken blijven achter, lijst bij makelaar opvraagbaar.

LEVERING en AANVAARDING
In overleg, per direct mogelijk.

BEZICHTIGING
Uitsluitend op afspraak via makelaarskantoor TIM Vastgoed, tel. 043-3506900.

Voetnoot:
ONDERHOUD
De vermelde staat van onderhoud en beoordeling van de bouwkundige toestand is op basis van visuele waarnemingen door de makelaar. Verkopers voldoen aan hun informatieplicht door het verstrekken van een door hen ingevulde vragenlijst. Welke via de makelaar op te vragen is.

AANSPRAKELIJKHEID
Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van uitgegaan worden dat deze brochure slechts indicatief is. De vermelde gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen etc.) zijn onder andere verkregen door mondelinge overdracht. Wij attenderen de kopers er op dat, ondanks het verstrekken van deze verkoopinformatie en de vragenlijst, de koper haar onderzoeksplicht heeft.

KOOPAKTE
De koopovereenkomst wordt opgesteld volgens model VBO/NVM. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een koop alleen tot stand komt als over alle hoofdzaken (zoals koopsom) en over de details (zoals oplevering) overeenstemming is bereikt, kopers kunnen (laten) aantonen dat zij onderzoek hebben verricht naar de financiële haalbaarheid van hun aankoop en de overeenstemming schriftelijk is vastgelegd in een koopovereenkomst die door koper en verkoper ondertekend is.

ONTBINDING
De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (b.v. financiering) is in de regel 6 weken na het ondertekenen van de koopovereenkomst.

ZEKERHEIDSSTELLING
De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze binnen 2 weken na einde voorbehoud(-en) bij de desbetreffende notaris te deponeren.

Wij vertrouwen erop u hiermee correct te hebben geïnformeerd en hopen u enthousiast te hebben gemaakt voor deze woning.
Kom kijken en overtuig u zelf, want pas tijdens een bezichtiging ervaart u de woning en kunt u voelen of de woning bij u past.

Hartelijk dank voor uw belangstelling en graag tot ziens.
TIM Vastgoed - Thuis In Makelaardij

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

Sluiten

Recent bekeken