Te koop: Telheidestraat 1, 6006 SC Weert

€ 1.195.000,- k.k.
€ 2.637,97/m2
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 26.022 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 453 m²
Aanvaarding In overleg

Notitie

Algemeen

Deze indrukwekkende woonboerderij op een royale kavel is aan het begin van de jaren 1900 gebouwd. Aanvankelijk in de vorm van het voorhuis, als boerenwoning. In de 50-er jaren van de vorige eeuw is de woning vervolgens uitgebouwd met een staldeel/hooizolder en vergroot met de aanpalende opstallen zoals een karrenschop, kippenschuur en loods.

Hoewel de huidige eigenaren het pand de naam “De S... Meer informatie
  • Kenmerken

    Alle kenmerken
    Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
    Bouwjaar 1927
    Aangeboden sinds Donderdag 17 december 2020
    Aangeboden sinds Donderdag 17 december 2020
  • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 62677/3945115
Vraagprijs € 1.195.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Donderdag 17 december 2020
Laatste wijziging Vrijdag 5 februari 2021
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1927
Type dak Zadeldak
Isolatievormen Dakisolatie, Dubbel glas, Vloerisolatie
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 26.022 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 453 m²
Inhoud 1.821 m³
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte 9 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 2 (en 1 kelder)
Aantal kamers 13 (waarvan 8 slaapkamers)
Locatie
Ligging Platteland, Vrij uitzicht
Tuin
Type Tuin rondom
Hoofdtuin Ja
Heeft een achterom Ja
Staat Goed onderhouden
Uitrusting
Warm water CV-ketel
Badkamervoorzieningen Badkamer 1 Bidet, Douche, Dubbele wastafel, Ligbad, Toilet
Badkamervoorzieningen Badkamer 2 Inloopdouche, Toilet, Wastafel
Parkeergelegenheid Vrijstaande stenen garage
Heeft een balkon Ja
Tuin aanwezig Ja
Heeft een garage Ja
Heeft een dakraam Ja

Beschrijving

Deze indrukwekkende woonboerderij op een royale kavel is aan het begin van de jaren 1900 gebouwd. Aanvankelijk in de vorm van het voorhuis, als boerenwoning. In de 50-er jaren van de vorige eeuw is de woning vervolgens uitgebouwd met een staldeel/hooizolder en vergroot met de aanpalende opstallen zoals een karrenschop, kippenschuur en loods.

Hoewel de huidige eigenaren het pand de naam “De Straesborg” hebben gegeven (ze hebben een aantal jaren in Groningen gewoond), is het pand lokaal bij de bewoners in de omgeving bekend als “Oppe Boojntje”. Chroniqueur Sil Joosten, die de plaatselijke geschiedenis heeft beschreven en bekend staat als historisch geweten van het dorp, heeft deze naamgeving nooit kunnen achterhalen.

De entree van de woning is aan de achterzijde gelegen. Deze wordt bereikt via de hoofdpoort en de oprijlaan met parkeerplaatsen voor gasten en de afsluitbare binnenplaats met parkeerplaats voor 3 (eigen) auto’s. 

De entree
De representatieve ontvangsthal heeft een granieten vloer met vloerverwarming en voldoende ruimte voor een garderobe. Aan de linkerzijde zijn twee deuren gelegen waarvan er één toegang geeft tot de toiletruimte (met vloerverwarming) waarbij gebruik is gemaakt van graniet, marmer en modern wit tegelwerk rondom het wandcloset en fonteintje.

De woonruimte
Aan de rechterzijde van de ontvangsthal (zuidwestzijde) zijn woonkamer en keuken gesitueerd. De keuken heeft eenzelfde granieten vloer met vloerverwarming als toegepast in de hal. De royale leefruimte heeft grote ramen aan drie zijden en een speelse indeling met 3 verschillende zithoeken en een eethoek (te gebruiken als openhaardhoek, zithoek, TV-kamer en kleine eetkamer). De tuindeur in het voorhuis, oorspronkelijk de voordeur, zorgt voor de verbinding met de voortuin, waar een terras op het zuidoosten is voorzien. De met travertin afgewerkte openhaardschouw, de eikenkleurige vloer, het verhoogde eet/zitgedeelte en het balkenplafond stralen rust en ruimte uit en bepalen een ongenaakbare sfeer. Onder de eetkamer (voorheen opkamer) biedt de wijnkelder met gemetselde nissen voldoende ruimte voor de wijnvoorraad. Het woondeel aan de voorzijde van het huis heeft vloerverwarming.

Gelijkvloers wonen is mogelijk dankzij de grote slaapkamer en badkamer op de begane grond. De slaapkamer heeft voldoende bergruimte dankzij de inloopkast en een muurkast. De badkamer biedt alle te wensen luxe: een zit/ligbad in hoekopstelling met whirlpool en thermostaatkraan, een wandcloset, bidet, dubbele wastafel, kast met nissen voor  handdoeken en een doucheruimte met regendouche, handdouche en thermostaatkraan. De badkamer is voorzien van een marmeren vloer met vloerverwarming. Het tegelwerk is in 2016 vernieuwd en samen met plafond, verlichting en wastafel aangepast aan de hedendaagse woonwensen.

Benedenhuis
Toen de huidige eigenaren het pand kochten, waren er al enkele verbeteringen aan de woning doorgevoerd, maar was het nog lang niet in de staat waarin de woning zich nu bevindt. Ook buiten de opstallen om zijn er zaken verbeterd en naar eigen smaak toegevoegd. Zo is de houtkachel in de woonkamer naar de andere zijde gebracht als hoekschouw en is deze voorzien van een gasgestookte openhaard (2004). Het balkenplafond is als origineel element in het zicht gelaten en de deuren en hun omlijstingen in Art-Deco-stijl zijn zoveel mogelijk gehandhaafd of in dezelfde stijl teruggebracht. Gekozen is om van het voorhuis op de begane grond (origineel 2 kamers, de opkamer en de woonkeuken en een gang van de voordeur daar naartoe) een royale woonkamer te creëren, waarbij de keuken in het originele plan door de opvolgende kopers tot master-bedroom werd omgevormd. In het huidige plan is er een gezellige TV-kamer gecreëerd.

De kelderruimte, nu toegankelijk gemaakt vanuit de woonkamer, werd omgebouwd tot een gezellige wijnkelder. Boven de kelder is de opkamer/eethoek gesitueerd met stijlvolle trapopgang naar de verdieping van het voorhuis.

De oorspronkelijke garage werd bij de woning getrokken en omgevormd tot in maatwerk uitgevoerde keuken in u-vorm met eetbar, apothekerskast, veel bergruimte, een granieten werkblad en alle denkbare inbouwapparatuur zoals: dubbele gootsteen met cookerkraan, inductiekookplaat, afzuigkap, Amerikaanse koelkast met vriesdeel, ledverlichting en in de bijkeuken een aanrecht met voldoende bovenkasten, een magnetron/combi-oven, extra koel/vriescombinatie, vaatwasser, was/droog-combinatie en een trapkast voor de grijpvoorraad. Keuken en bijkeuken zijn voorzien van vloerverwarming. De keuken heeft daarnaast een designradiator.

Het achterhuis
Vanuit de entree loopt men links het achterhuis in. Het voormalige stalgedeelte is voor vele doeleinden te gebruiken. Naast deze ruimte is de voormalige paardenstal gelegen die nu in gebruik is als voorraadruimte/opstal/bergruimte. Deze voormalige stal is voorzien van wastafelmeubel met warm- en koud stromend water. Deze is ook van buitenaf toegankelijk.

De hal met doorloop naar het achterhuis, werd destijds voorzien van een royaal toilet en toegang tot de deel/stal die werd getransformeerd tot ruime eetkamer waar ingebouwde voederbakken en het ruwe betonnen plafond nog herinneren aan de oorspronkelijke functie van dit deel van het huis. De trapopgang naar de verdieping werd van het voorhuis naar het achterhuis verlegd, mede omdat de voormalige hooizolder werd omgevormd tot woonruimte. Voor het verhogen van de ambiance werd er ook in de eetkamer een gashaard ingebouwd (ombouw van travertin). Op de schoorsteen werd aan de buitenzijde een kap geplaatst om regeninslag te voorkomen. Deze werd voorzien van een windvaan van een internationale kunstenaar.

De oorspronkelijke varkens- en zeugenstal werd ingericht als study/werkkamer en nieuwe master-bedroom met inloopkast. De badkamer - oorspronkelijk toegankelijk vanuit de oude master-bedroom (nu TV-kamer) - betrof in de boerenwoning de voormalige bijkeuken met deur naar buiten. Deze werd na verplaatsing van de slaapkamer (her)ingericht als badkamer (2006). De buitendeur van de badkamer geeft toegang tot een aluminium tuinkoepel waarin een jacuzzi is geplaatst, vlakbij de badkamer, voor douchegemak en als omkleedfaciliteit.

Bovenhuis
Op de eerste verdieping is volop ruimte aanwezig. Er is een zelfstandig woongedeelte gelegen compleet met een eigen (onderverdelings-) meterkast, een CV- annex bergruimte met aansluitingen voor was- en droogapparatuur, een woonkamer, keuken, 4 slaapkamers en een badkamer. De woonkamer heeft dakspanten in het zicht, een dakkapel en een groot dakraam aan de zuidzijde. Naast de woonkamer is de keuken opgesteld in een L-vorm met eethoek, geheel voorzien van diverse inbouwapparatuur. Een trapje geeft toegang tot de verdieping in het voorhuis met een overloop waarop twee grote slaapkamers aan de zuidoostzijde van de woning aansluiten.
De twee overige slaapkamers liggen aan de zuidwestzijde van de woonboerderij: een van deze kamers is bereikbaar via het woongedeelte, heeft een inpandig zonneterras, een solariumruimte en heeft een doorloop naar de zolder. Vanuit deze ruimte is met een trap nog een bovenzolder bereikbaar.

Bij de trapopgang via de grote eetkamer komt men in het bovenhuis die als separate woning is ingedeeld. Ideaal voor een inwonend familielid of als bed-en-breakfast. Zo is er boven het achterhuis een woon/eetkamer, 2 slaapkamers, een zolder (in gebruik als archief), een bovenzolder, een badkamer, een keuken en een afgesloten wasruimte met aansluiting voor was- en droogmachine. Het voorhuis heeft op de verdieping 2 grote slaapkamers.

Bijgebouw/garage
De garage is ruim 100 m2 groot en is via een tweede oprit bereikbaar. Deze garage is voorzien van twee elektrisch bedienbare rolpoorten. Een gedeelte van de garage is voorzien van een doe-het-zelf-werkhoek en heeft een praktische bergvliering.

De voormalige kippenschuur werd in 2004 geheel ommuurd met metselsteen en voorzien van gietijzeren halfronde boerenramen. De vloer is afgewerkt met een gevlinderde betonnen dekvloer en is voorzien van 2 elektrisch bedienbare bruggen voor in het totaal 4 auto’s. Hier is ook de grondwaterpompinstallatie geplaatst die de tuin besproeit via een beregeningscomputer (in de paardenstal van het woonhuis).

Bijgebouw/loods
De loods is een in 1998 nieuw gebouwde agrarische werkruimte van meer dan 140 m2 en biedt dankzij dak- en spouwmuurisolatie veel gebruiksmogelijkheden. De loods heeft een gevlinderde betonvloer, (gedeeltelijk kunststof) ramen met isolatieglas, krachtstroom, een eigen bemeterde aansluiting voor water en elektra en een eigen grondwaterpomp. De ruimte is voor 1/3de ingedeeld in een ontvangsthal met bar, kantoor en toiletruimte en voor 2/3de deel in een L-vormige werkruimte; nu in gebruik als boerderijwinkel met een eigen kantoor. Een van de kantoren heeft uitzicht op een binnentuin met buxushagen.

De loods met kantoor en opslagplaats is voor 2/3 deel verhuurd aan een plaatselijke ondernemer die er een “Boerderijwinkel” exploiteert en daarbij gebruik maakt van de bijbehorende strook landbouwgrond (ca 1,5 ha).
Het overige deel is ingericht als kantoorruimte en een caféruimte voor partijtjes. Het geheel is gemakkelijk om te bouwen tot aanleunwoning of 2de woning mits de bestemming dat toelaat.

Bijgebouw/zwembad/poolhouse
Bij de aanleg van het zwembad in 2008 is een gedeelte van de kippenschuur/garage omgebouwd tot “Poolhouse”. Hier is een grote ruimte gerealiseerd voor fitness of andere mogelijkheden, met separate toilet- en doucheruimte, afgewerkt met een travertin tegelvloer die rondom het zwembad is doorgelegd. Het zwembad is voorzien van verwarming middels een warmtepomp en een oprolbaar lamellendek (Aquadeck) dat onder de waterspiegel is geplaatst. Ook in de winterdag is het zwembad te gebruiken aangezien het voorzien is van een aluminium inschuifbare kapconstructie voor het buiten houden van kou en bladeren.

Exterieur
Het perceel is geheel omheind en wordt omringd met een volgroeide groene en rode beukenhaag en robuuste knotwilgen. Vanaf de straat zorgt een oprit met elektrisch bedienbare dubbele poort voor een prachtige entree tot het domein. Via een volledig beklinkerde oprit zijn 6 parkeervakken voor gasten gelegen en door de (elektrisch bedienbare) tweede houten poort die het woonerf afschermt van het voorterrein, heeft men nog 3 parkeervakken voor eigen gebruik ter beschikking. Hier is de toegang tot een bar/kantoor gelegen. Vanaf hier - lopend via het looppad naar de voordeur - komt men langs een boomgaard met 13 vruchtbomen, twee notenbomen, het grote grasveld, de vijver met goudvissen en het uitnodigende grote terras.
Verderop in de straat is een tweede oprit met elektrisch bedienbaar dubbel hek gelegen die leidt naar de boerderijwinkel. Via een tweede afsluitbare elektrisch bedienbare poort bereikt men het achtergelegen terrein met de toegangspoorten naar de garage.

Buitenruimte
De woning met bijgebouwen staat op ruim 2,5 ha ondergrond en is zelfs ruim 1200 m3 groot. Het geheel is omsloten met een ijzeren hekwerk.
Links van de oprit: bloementuin met terrasje met rustbank.
Rechts van de oprit: voortuin met afgeschermd terras met prieel en jacuzzi (1917).
Voor het voorhuis: oude toegangspoort (niet effectief in gebruik) met voortuin omsloten door een aarden geluidwal en hekwerk, met terras en schapenweide met een tweetal dierenhokken voor de 5 schapen en de 8 kippen.
Achter het woonhuis: tuin met terras, vijver en uitgebreid uitzicht richting natuurgebied de “Tungeler Wallen”. Dit deel van de tuin is voorzien van fruitbomen, een terras tegen de garage, een hertenweide, een terras bij de hertenweide en een weide met een zonnevolgsysteem met 15 panelen (2de zonnevolgsysteem voorbereid).
Via een derde toegang die is afgesloten met een poort, is de oprijlaan gelegen naar de loods annex “boerderijwinkel” die wordt geëxploiteerd door de huurder. Deze heeft 2/3 van de loods, het geheel beklinkerde voorterrein voor de loods, de oprijlaan naar de loods en de overige landbouwgrond ter beschikking. Via deze toegangsweg is, door een tweede afsluitbare poort, het achtergelegen terrein, de hertenweide, de garage, het “Pool house” en het zwembad “achterom” bereikbaar.

Techniek
Het object is voorzien van gas-, water- en elektra-aansluiting in het woonhuis en een aparte water- en elektra-aansluiting in de loods. Daarnaast is de woning en het kantoor voorzien van TV- en internetaansluiting zowel bekabeld als middels WiFi.

Het dak van het woonhuis is in 2010 gerenoveerd, geïsoleerd en van nieuwe pannen voorzien. Op het dak zijn een 8-tal solarpanelen gelegen (voor verwarming van de zonneboiler (2010) geïnstalleerd die zowel het warm water voor de CV en vloerverwarming, alsmede de warmwatervoorziening in het huis levert), en 19 zonnepanelen (2010) voor de opwekking van elektriciteit.

De loods heeft 15 panelen (2012) voor elektriciteitsopwekking. Daarnaast is het object nog voorzien van een zonnevolgsysteem (2015), eveneens voorzien van 15 zonnepanelen. Het totale zonnepanelensysteem levert daardoor een jaarlijkse energieopbrengst op van ca 9.000 kWh netto. Er wordt teruggeleverd aan het openbare netwerk middels de salderingsmethode.

Het zwembad (2005) is 8 x 4m groot en 1,50 m diep (ca 50 m3). Het zwembad wordt verwarmd middels een warmtepomp (2018) tot gemiddeld ca 28ºC. Het wordt afgedekt met een lamellen deck en is in de winter afgesloten met een koepel. Het omliggende terrein is voorzien van travertin straatwerk dat doorloopt tot in het “Poolhouse”. In het “Poolhouse” is het bedieningspaneel voor zwembadverlichting, filterpomp en lamellendeck geïnstalleerd.
Het “Poolhouse” is verder voorzien van 2 openslaande deuren van kunststof, een separaat toilet en een aparte doucheruimte met een separate geiser voor warm water.

Het kantoor en de bar worden elektrisch verwarmd met infrarood-panelen en zijn voorzien van kunststof kozijnen (gedeeltelijk).
De TV-kamer heeft een elektrisch bedienbaar rolluik.
De eetkamer op de begane grond en de zitkamer op de etage hebben beiden een airco.
De diverse gazons/tuindelen worden bewaterd middels een computer bestuurd gazon sproeisysteem.
Het woonhuis heeft een alarmsysteem dat is aangesloten op een landelijk alarmnetwerk.
Alle toegangshekwerken en garagepoorten werken elektrisch op afstandsbediening.

TOT SLOT
De rondom de woonboerderij gelegen tuin, in 2004 ontworpen door tuinarchitect Ir Guido Paumen uit Roermond, heeft een fantastische uitstraling. De dierenweide, het houten dierenverblijf, gazons, meerdere terrassen en een geurige kruidentuin zorgen voor een uniek ensemble in Weert. Neem plaats in de jacuzzi en geniet van de tuinverlichting die zijn energie verkrijgt via zonnecellen. Er zijn diverse watertappunten en verschillende karakteristieke en monumentale bomen op het perceel aanwezig. Hier ervaart u rust en ruimte. Hier ervaart u het rijke bezit van een plek om te genieten van privacy, vrienden, familie, kinderen, of komt u tot rust na een arbeidzame week!

Brochure(s) en overige bijlagen

Virtuele plattegrond

Sluiten

Recent bekeken